juli 22, 2023

Als Bemiddelaar is discipline inderdaad de hoofddeugd. Dat betekent dat het dus onnatuurlijk voor je is, moeilijk, een echte opgaaf en een queeste. Terwijl de hoofdzonde luiheid natuurlijk en gemakkelijk is en elke moment van de dag uitnodigt tot luiheid. Op korte termijn levert de luiheid het meest op, terwijl op de middellange en lange termijn discipline het meest oplevert.

De ervaring leert dat een Bemiddelaar meestal op één gebied in zijn leven wel discipline kent. De kunst is dan om die discipline te gebruiken op de rest van je leven. In jouw geval is dat sport. En de rest van je leven omvat dan je privé leven en je zakelijk leven, plus en dat is meestal het belangrijkst ook je innerlijk leven, omdat de luiheid vaak een psychologische luiheid is.

Het Neurogram is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vandaar dat de combinatie met PBB (https://positief-bekrachtigende-breintraining.nl/) zo goed werkt, omdat PBB gemakkelijker gedaan is dan gezegd.

De eerste hint vanuit PBB is om voortaan alles als een sportwedstrijd te gaan zien. Huishouden wordt een sport. ICT wordt een sport. 

De volgende stap is om met PBB in de vorm van strategieën en submodaliteiten uit te zoeken hoe jij je discipline ervaart tijdens het sporten. Vervolgens pas je die strategieën en submodaliteiten toe op de rest van je leven zodat je dat gaat ervaren op de sportmanier.

Discipline speelt geen grote rol binnen PBB omdat het meestal als motivatie gezien wordt.

Motivatie wordt binnen PBB op een aantal verschillende manier bereikt.

Allereerst is er het dertig jaren plan waarmee je je grote droom over dertig jaar op je tijdslijn plaatst. Wanneer dit beeld zo geweldig is, zal de rest van je brein zich steeds meer inzetten om deze droom te bereiken.

Verder kan je momenten van discipline uit je verleden terughalen via je tijdslijn en die ankeren en dan een stapel van ankers maken om een groter gevoel van motivatie te krijgen. Meer informatie over tijdslijnen, zie mijn CD Tijd heelt alle wonden wanneer je met tijdslijnen werkt.

Meer ontspannen helpt ook. Dus stoppen met piekeren en zoeken naar theorie is verstandig. Hoe meer je oppervlakkig, ondernemend en gericht bent op praktisch nut hoe meer je ontspant volgens het Neurogram. De gevoelsomdraaitechniek binnen PBB helpt ook.

Verder bereik je alles wat Brian Tracy wil met een beter zelfbeeld. Dit is eenvoudig te doen binnen PBB met een schwisshhh. Daarbij is het wel handig om dat samen te doen met een Personal Breintrainer omdat een schwisshhh dan beter werkt.

Kortom, zo'n beetje alles wat PBB behelst is in te zetten om discipline te krijgen.

07:19

Beter zelfbeeld met de Swis...