Kanaal aanmaken

Kanaalnaam (alleen kleine letters en zonder spaties)

💃🏼
Opslaan Annuleren
juli 22, 2023

"Success is your proof" is een van de uitgangspunten die we bij NLP Magick hanteren. Het is het bewijs voor dat je op je Ware Pad zit en je je Ware Wil doet en dat je op weg bent om je Hogere Zelf te ontmoeten om met stille stem te horen waarom je hier op aarde bent.

Maar wat houdt succes in? Hoe bepaal je dat? Dat is heel eenvoudig: zoals bij alles bij NLP doe je dat op basis van je eigen subjectieve ervaring. Er zijn zaken in je leven waarvan je het zeer waarschijnlijk acht dat het een succes is en er zijn zaken die zeer waarschijnlijk allerminst een succes zijn. Dat voel je en dat weet je door te luisteren naar hoe je erover praat en denkt. Voor mij geldt bijvoorbeeld dat boeken schrijven en trainingen geven absoluut een succes zijn. Wat voor boek ik ook schrijf of wat voor training ik ook geef, het wordt altijd een succes. Natuurlijk is het ene boek beter geslaagd dan het andere boek, en is de ene training beter geslaagd dan de andere en zijn sommige onderwerpen niet voor herhaling vatbaar, maar in principe wordt alles wat ik op dat vlak aanraak goud.

DJ'n daarentegen is precies andersom. Technisch gezien ben ik een goede DJ, mijn smaak is goed en ik weet een feest neer te zetten. Maar alle pogingen er een carrière van te maken, zijn gesneuveld. Dat is totaal geen succes geworden. En is ook volkomen duidelijk voor me dat dat zeer waarschijnlijk is. Het DJ'n zelf vind ik super leuk om te doen, maar het is niet mijn Ware Pad of mijn Ware Wil om het professioneel te doen.

Tenslotte zijn er nog de zaken die nu spelen waarvan nog niet duidelijk is of het een succes wordt, maar waar de goede/slechte beslissingen techniek toch zegt dat het nog steeds een goed plan is. Ik denk dan aan mijn voetbalactiviteiten (heel leuk detail: het meest succesvolle van mijn voetbalactiviteiten is wanneer ik het met filosofie combineer, al hier: http://footballphilosophy.org/ ) en de Breintraining Coöperatie ( https://positief-bekrachtigende-breintraining.nl/over-ons/ ) - beide zijn nog geen succes, maar hebben het nog steeds in zich om wel een succes te worden.

Sommige Neurogram types hebben het moeilijker om succes en falen uit elkaar te houden als Succesvolle Werkers. Levensgenieters hebben natuurlijk de neiging om al het falen als een succes te zien, want er is weer iets nieuws ervaren. Dus Levensgenieters moeten vooral op zoek naar het onderscheid saai / niet saai in plaats van falen / succes.

40:15

The True Will exercise

A central concept to magick is that you have a True Will, or a...