juli 23, 2023

Bij bindingsangst of verlatingsangst is het altijd belangrijk om eerst goed het Neurogram type van iemand te controleren. Dit omdat de afhankelijke persoonlijkheidsstoornis verbonden is met type 9, de Bemiddelaar. Als je met een ander type te maken heeft dan een type 9 Bemiddelaar is bindingsangst of verlatingsangst met NLP veel gemakkelijker aan te pakken dan bij een Bemiddelaar. De strategie is hetzelfde alleen die je bij de Bemiddelaar veel en veel meer duidelijk te maken dat de problematiek sterk verbonden is met de hardware van zijn brein en dat hij zijn hoofddeugd, namelijk discipline, nodig heeft om hier goed uit te komen.

1a) Allereerst verlatingsangst omdat dat gemakkelijker is. Ik ga ervan uit dat er een relatie is, maar dat iemand bang is dat de relatie uitgaat of de partner iets overkomt. Als het goed is dat de relatie uit gaat (wat met regelmaat het geval is) dan vijf nare momenten uit de relatie verankeren aan vijf vingers en de hele relatie zwart/wit terugspoelen (verleden variant). Nadat je dat 1 x hebt gedaan, de 5 ankers snel afvuren. De gehele procedure drie keer herhalen. Deze week nog bij een cliënt gedaan en meestal zorgt dat ervoor dat men blij is van de relatie af te zijn zoals ook deze week het geval bleek te zijn.

1b) Bij een relatie die wel goed is, dan is het zaak om de zwart/wit terugspoeltechniek - toekomst variant - te gebruiken. Laat iemand voorstellen dat over een paar jaar de partner bijvoorbeeld door een UFO wordt ontvoerd. Laat hem de ellende die hij zich voorstelt zwart/wit terugspoelen en daarna zien dat hij na een periode van rouw (3 tot max 12 maanden) weer ontspant, plezier gaat maken en een nieuwe droompartner tegen het lijf loopt (vooral dat laatste taalpatroon blijkt goed te werken). Herhaal drie keer, probleem meestal opgelost.

2) Bij bindingsangst is er meestal een relatie vroeger slecht gelopen. Pak die eerst aan met de 1a procedure. Daarna is het een kwestie van werken met tijdslijnen. Zoek de tijdslijn uit en optimaliseer die zoals bijvoorbeeld aangegeven op mijn tijdslijnen: https://nlpflix.nl/search?search=tijdlijnen . Maak een 30 jaren plan waarin de persoon ziet dat hij over 30 jaar ontspant, plezier maakt en liefde, warmte & energie deelt met zijn droompartner. Reken dan terug hoe en wanneer die in zijn leven is gekomen. Leg uit dat jij alleen met bijzonder bijzondere mensen werkt in plaats van met normaal bijzondere mensen en dat voor bijzonder bijzondere mensen er maar 1 op de 100 geschikt is als partner. Dat levert nog steeds wereldwijd 30.000.000 potentiële partners op. Genoeg dus. Alleen kan je uitrekenen qua tijd hoelang iemand erover doet om er eentje te ontmoeten. is dat 1 per maand, dan duurt het 10 jaar voordat iemand zijn droompartner heeft gevonden. 1 per week betekent 2 jaar 1 per drie dagen 1 jaar. Oftewel, zorg dat iemand 1 keer per 3 dagen gaat daten.

Voor alle concrete angsten om te gaan daten

gevoelsomdraaitechniek en zwart/wit terugspoelen gebruiken.

Krijgt iemand het na een jaar samen zijn met een droompartner opeens benauwd en wil het uitmaken dan procedure 2 toepassen en vooral de slechte relaties met 1a aanpakken en daarna op zijn tijdslijn laten voorstellen hoe leuk en fantastisch het wordt en tegelijkertijd laten zien dat als het toch een vergissing blijkt te zijn dat iemand genoeg kracht in zich heeft om dan uit elkaar te gaan en alsnog een andere droompartner te vinden.

Benader in alle gevallen rond relaties dat het goed is om gezond te hechten, committent voor de rest van het leven te geven en tegelijkertijd te weten dat iemand genoeg kracht heeft om als het onverhoopt slecht uitpakt toch weer ontspannen en gelukkig verder te gaan en een nieuwe droompartner tegen het lijf te lopen.

09:09

Tijdlijnen deel 2