augustus 02, 2023

PBB (https://positief-bekrachtigende-breintraining.nl/_ heeft een aantal manieren om dit aan te pakken.

Eerst wordt er gekeken naar wat chocola eten voor je betekent met name om uit te zoeken of je het gebruikt om nare gevoelens weg te eten. Mocht dat zo blijken te zijn dan leer je een aantal PBB technieken waarmee je je goed kan voelen zonder dat je chocola hoeft te eten.

Daarna wordt je geleerd om het gedrag waar je goed in bent namelijk chocola eten, maar ook kopen aan te pakken. Met een schwisshh techniek kan je er voor zorgen dat je chocola op een plek neer zet in je brein die vergelijkbaar is met het eten van een broodje pindakaas. Je kan het doen maar er is geenszins een verslaving.

Daarna ga je met een schwisshhh aan de slag om te zien dat je op de verkooppunten van chocola prima aan de chocola voorbij kan lopen zonder het te kopen. Hoe goed je je voelt als je krachtig nee gezegd hebt tegen de chocola in de winkel.

Daarmee bouw je dan een nieuw zelfbeeld (ook met een schwisss) waarmee je ziet dat je vroeger misschien een chocola-eter was, maar dat je nu iemand bent die geheel geen last heeft van chocola.

Deze technieken leer je overigens ook in de opleiding tot Personal Breintrainer (https://abcnlp.nl/driejarige-opleiding-tot-personal-breintrainer/).

Eventueel kan je ook met hypnose aan de slag mocht dat nodig zijn.

40:33

Zelfbeperkende negatieve ov...

In het Nederlandstalige NLP wereldje wordt veel te veel over...